Κορονοϊός: «Τέλος Νοεμβρίου αρχίζουν τα δύσκολα – Με μάσκα στα σούπερ μάρκετ»

363

Στην πορεία του κορονοϊού και στις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την πανδημία αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) στον ΣΚΑΪ. Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εκτιμά μάλιστα ότι ο Νοέμβριος θα είναι ένας δύσκολος μήνας.

Η Ματίνα Παγώνη, όπως είπε, παρατηρήθηκε μία αύξηση των νοσηλειών από κορονοϊό της τάξεως του 10% στις απλές κλίνες στα νοσοκομεία της χώρα, ενώ υπήρχε ακόμα σχετική καλοκαιρία. Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι από τις 15 Νοεμβρίου «αρχίζουν τα δύσκολα».

«Ήδη από τη Ευρώπη, επειδή ο καιρός έχει αλλάξει, έχει αρχίσει το κρύο, υπάρχει αύξηση 45% στις νοσηλείες στις άπλες κλίνες, ενώ στη Ιταλία 31%, και στις ΜΕΘ σε νούμερα που δεν τα περιμέναμε» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη. «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα που τελείωσε το καλοκαίρι. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα στα σούπερ μάρκετ, ειδικά το Σάββατο που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε δε ότι ο αριθμός όσων έχουν κάνει επικαιροποιημένους εμβολιασμούς είναι χαμηλός. «Χρειάζεται ενημέρωση, όπως χρειάζεται ενημέρωση και για τη γρίπη… Η γρίπη έχει ξεκινήσει» τόνισε. «Οι άνω των 60 ετών έχουν ξεχάσει ότι πηγαίνουν ραντεβού (για εμβολιασμό)» πρόσθεσε.

«Είπε αλήθειες ο Σωτήρης Τσιόδρας»

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ξεκαθάρισε ότι είπε αλήθειες, οι οποίες όμως «μεταφράστηκαν» από κάποιες ομάδες που ήθελαν αμέσως να τις αρπάξουν. «Όταν μιλάμε κι απευθυνόμαστε στον απλό κόσμο θα πρέπει να μιλάμε πιο απλά, γιατί παρερμηνεύονται πράγματα και δημιουργείται σύγχυση» υπογράμμισε.