ΕΟΠΥΥ: Tα φάρμακα που θα έχουν προβλήματα διάθεσης

1083

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν 80 φάρμακα υψηλού κόστους αφού δεν θα είναι δυνατή η ομαλή διάθεσή τους από ιδιωτικά φαρμακεία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Αυτό επισημαίνεται σε σημερινή εγκύκλιο της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, στην οποία αναφέρονται 80 φάρμακα αυτής της κατηγορίας και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα υπάρχουν προβλήματα διάθεσης.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΕΟΠΥΥ, τα προβλήματα διάθεσης ξεκινούν από σήμερα στην επαρχία. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρξουν κενά από τη Μεγάλη Δευτέρα, τα οποία θα ολοκληρωθούν την Τρίτη του Πάσχα.

Για εννέα από τα φάρμακα του καταλόγου τα προβλήματα διάθεσης θα παρατηρηθούν κατά τις επίσημες αργίες της εορταστικής περιόδου.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται επίσης πως, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα και λόγω αδυναμίας ορισμένων φαρμακευτικών και μεταφορικών εταιρειών, η διεκπεραίωση αιτημάτων για χορήγηση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή σύμφωνα με σχετικό πίνακα, ο οποίος περιλαμβάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ healthstat