Χαρδαλιάς: Τι ισχύει με τα τεστ σε εστίαση και κατασκηνώσεις

261

Ενημέρωση είχε πριν λίγο το υπουργείο υγείας, κατά την οποία ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για εστίαση και κατασκηνώσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στις περιοχές που έχουν αυξημένα επιδημιολογικά δεδομένα, θα γίνουν απαραίτητα τα δυο την εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, θα πρέπει να διεξάγεται ένα self test και ένα rapid test σε όσους εργάζονται στην εστίαση, τον τουρισμό, τα πλοία και τις κατασκηνώσεις και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Επίσης, ανακοίνωσε πως γίνονται πιο αυστηροί οι κανόνες εισόδου στις κατασκηνώσεις για παιδιά αλλά και το προσωπικό, καθώς θα γίνεται δεκτό μόνο PCR Test ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνιστάται να διενεργείται έλεγχος με self-test

«Η μετάλλαξη Δέλτα αλλάζει τον επιδημιολογικό χάρτη»
«Η αύξηση των νέων κρουσμάτων σχετίζεται με την αύξηση της μεταδοτικότητας από τη μετάλλαξη Δέλτα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε, ο δείκτης κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζει αύξηση στις 64 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Στις 25 από αυτές, υπάρχει επίπτωση μεγαλύτερη από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

«Η αύξηση του ιικού φορτίου στη χώρα κι η αλλαγή επιδημιολογικών δεδομένων, οδήγησε στην αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις κατασκηνώσεις. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε τα εξής: Για την είσοδο στην κατασκήνωση για την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι, κατασκηνωτές και εργαζόμενοι, θα πρέπει να προσκομίζουν Rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών. Τα παιδιά θα πρέπει να ελέγχονται με τη μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι εργαζόμενοι δυο φορές την εβδομάδα. Μια με self test και μια με rapid test. Επιπλέον δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού», ανέφερε για τις κατασκηνώσεις