Θεμιστοκλέους: Πόσες οι χαμένες δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα

377

Για το υπουργείο Υγείας το σύνθημα είναι καμία δόση εμβολιασμού χαμένη, τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους , Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, εξηγώντας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην χώρα, πως στην Ελλάδα το ποσοστό χαμένων δόσεων εμβολίου είναι ελάχιστο.

Ο κος Θεμιστοκλέους είπε πως θέλει να αναφερθεί σε κάποια στοιχεία σε σχέση με τον μηχανισμό αναπλήρωσης που εφαρμόζεται.

«Κάθε δόση είναι πολύτιμη, είναι δόση ζωής ή ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα, προς την ελευθερία» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κο Θεμιστοκλέους μέχρι στιγμής το ποσοστό χαμένων δόσεων είναι πολύ μικρό, της τάξης του 0,36% στα εμβολιαστικά κέντρα ( είτε σε Κέντρα Υγείας είτε σε νοσοκομεία).

Και ως προς αυτό, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου κατατασσόμαστε στις πρώτες χώρες παγκοσμίως .

Χαμένες δόσεις, εξήγησε, μπορεί να προκύψουν από πολίτες που εν τέλει δεν προσέρχονται στο ραντεβού για εμβολιασμούς  κι έτσι απογευματινές ώρες ο μηχανισμός αναπλήρωσης συνεπάγεται την κινητοποίηση- μέσω πλήθους τηλεφωνημάτων- σε ενδιαφερόμενους να εμβολιαστολυν για να τους κινητοποιήσει προκειμένου να μην υπάρξει καμία ανεκμετάλλευτη δόση.