Πλεύρης: Τι θα γίνει με το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί

424

Για τα φλέγοντα ζητήματα στο χώρο της Υγείας μίλησε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, απαντώντας για τα ζητήματα που το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει.

Ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε αρχικά για τις καταγγελίες που γίνονται -ειδικότερα στην επαρχία- για τις καθυστερήσεις άφιξης των ασθενοφόρων στα περιστατικά, με τον κ. Πλεύρη να απαντά «στα ασθενοφόρα έχουμε δύο επίπεδα. Πρώτα απ’ όλα το κομμάτι του εξοπλισμού που εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, έχει γίνει ανανέωση του στόλου σε μεγάλο βαθμό, αλλά έχουμε και οχήματα και το δεύτερο είναι το κομμάτι των διασωστών, όπου σε νησιωτικές περιοχές έχουν πράγματι μεγάλη ζήτηση».

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, ο ίδιος αποκάλυψε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA, πως το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 130 επιπλέον διασώστες και παράλληλα έχει δοθεί η δυνατότητα η δευτερογενείς διακομιδές, δηλαδή αυτές που γίνονται από το νοσοκομείο σε σπίτι και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να μπορούν να γίνονται και από ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες πληρώνει το κράτος.

«Τα νησιά έχουν το εξής πρόβλημα: έχουν τον κόσμο που πρέπει να καλύπτεται το χειμώνα και το αντίστοιχο του καλοκαιριού. Για το 4μηνο, Ιούνιος – Σεπτέμβριος δώσαμε 1.500 ευρώ παραπάνω το μήνα στους γιατρούς που πήγαν από την Αθήνα στα νησιά» προσέθεσε ο υπουργός.

Επισήμανε, ωστόσο, πως αρκετοί δεν έφυγαν από την πρωτεύουσα λόγω της πανάκριβης στέγασης στα νησιά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός δήλωσε πως βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και αυτό που επιθυμούν είναι η λειτουργία τους να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα. «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει , ο υπουργός δήλωσε πως έως και 31 Δεκεμβρίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους και με βάση τις συνθήκες θα εξεταστεί εκ νέου το μέτρο. Ο υπουργός εξέφρασε την προσωπική του άποψη επί του θέματος, δηλώνοντας πως δεν θα έπρεπε το εν λόγω άτομα να έχουν θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας