Πλεύρης: Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα

418

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, , αναφερόμενος σε περιπτώσεις καταγγελιών για τυχόν ιατρικά λάθη.

«Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει ο κ. Πλεύρης.

Έγκυος καταγγέλλει ότι την έδιωξαν από νοσοκομείο και έχασε το παιδί
Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας είδε τις τελευταίες ώρες καταγγελία ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο καταλογίζει εγκληματική συμπεριφορά σε γιατρούς δύο νοσοκομείων.

Όπως καταγγέλλει το ζευγάρι, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος τον Φεβρουάριο μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν υπεβλήθη σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της λίγους μήνες αργότερα.

Όπως μετέδωσε το GRTimes. το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.