Πλεύρης: Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών βρίσκεται ήδη στο ΑΣΕΠ

81

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας αναφέρθηκε, σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός Υγείας, , που στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ Πλεύρης, η προκήρυξη των 4.000 θέσεων νοσηλευτών βρίσκεται ήδη στο , «αυτή την στιγμή, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί». Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας μέσω αυτής της προκήρυξης καλύπτεται το σύνολο των θέσεων που έχει ζητήσει και το νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 700 γιατρών που θα αφορά σε στοχευμένες ειδικότητες και σε αυτές, θα προβλέπονται και θέσεις στο νοσοκομείο Χανίων που ενώ είχαν προκηρυχθεί δεν είχαν καλυφθεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ήδη η αναπληρώτρια υπουργός επεξεργάζεται τη χορήγηση κινήτρων με στόχο να εξαντληθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να καλυφθούν οι θέσεις όπου υπάρχουν κενά.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από τα Χανιά ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέσα στις προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού περιλαμβάνονται και τα Κέντρα Υγείας, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη νησιωτική Ελλάδα όπου ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει μεγαλύτερη πίεση.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης σε πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς που τους θερινούς μήνες θα φεύγουν από την Αθήνα να παίρνουν επιπλέον χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες περιοχών με έντονη τουριστική κάλυψη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Πλεύρης, «υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ούτε να ωραιοποιούμε. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι πλέον ελκυστικό για τους γιατρούς. Ενώ βγαίνουν προκηρύξεις σε πολλά νοσοκομεία όχι μόνο ακριτικών περιοχών αλλά και μεγάλων περιοχών, όπως είναι η Κρήτη, όπου δεν υπάρχει προθυμία. Οπότε έχουμε έναν πλήρη σχεδιασμό που συνδέεται και με μισθολογικά κίνητρα και με κίνητρα εξέλιξης, διότι από τη μια έχουμε τις θέσεις και από την άλλη δεν έχουμε προθυμία να καλυφθούν».

Στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος ο κ. Πλεύρης συμμετείχε σε σύσκεψη με μέλη της διοίκησης, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπους των εργαζόμενων παρουσία των βουλευτών Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Κατά την παρουσία τού υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο, υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.