Πατούλης: Ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης

321
ΙΣΑ: Οι πολίτες να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και επικίνδυνες απόψεις για την επιδημία

Tα σημαντικά οφέλη του καθολικού για τον Sars-Cov-2  τονίζει το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με ομόφωνη απόφασή του και ζητά από τα μέλη του να συστρατευθούν για τον εμβολιασμό των πολιτών και την υγειονομική θωράκιση της χώρας.

Ο ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με παρέμβαση του Πρωθυπουργού  υλοποιήθηκε το αίτημά του για ικανοποιητικές αμοιβές σε όσους γιατρούς συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ ο εμβολιασμός αποτελεί μία μεγάλη κατάκτηση της ιατρικής επιστήμης και το σημαντικότερο όπλο που έχει η ανθρωπότητα ενάντια στην πανδημία. Σημειώνεται ότι ο ΙΣΑ έχει πραγματοποιήσει εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού και  πρόσφατα πραγματοποίησε  δράση ενημέρωσης για τα άτομα νεαρής ηλικίας.

“ Ο εμβολιασμός για τον Sars-Cov-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Κάλεσε τους πολίτες  που δεν έχουν εμβολιασθεί και “ διακινδυνεύουν την υγεία τόσο τη δική τους όσο και του κοινωνικού συνόλου να το πράξουν άμεσα”, τονίζοντας ότι, “ τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο της επιστήμης ενάντια στο φονικό ιό”.

“ Καταδικάζουμε κάθε ανυπόστατη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη αντιεμβολιαστική άποψη και καλούμε τα μέλη μας να συστρατευτούν στην προσπάθεια για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη του εμβολιασμού καθώς και να συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”. υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα το Δ.Σ. του ΙΣΑ  ζητά από την πολιτεία, την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να είναι υγειονομικά θωρακισμένη η χώρα μας απέναντι σε αυτήν ή σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική απειλή.