Οκτώ δήμοι της ανατολικής Αττικής γίνονται μια «αγκαλιά» ανακούφισης για τους ασθενείς Με Καρκίνο

239

Μια ιδιαίτερη δράση στην οποία συμπράττουν οκτώ δήμοι της Aνατολικής Αττικής και αφορά τους ασθενείς με , θα πραγματοποιηθεί αύριο (7/6) και μάλιστα θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Πρόκειται για την «Πορεία της Γαλιλαίας» όπως ονομάστηκε και είναι μια κοινή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη στήριξη εκείνων που νοσούν κι έχουν ανάγκη από υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθώς και των οικογενειών τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» και θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τον προαύλιο χώρο της Μονάδας στα Σπάτα, με τη συμμετοχή των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής. Θα περιλαμβάνει μια συμβολική πεζοπορία που θα καταλήξει στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, όπου στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο. Η δράση αυτή θα φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή και κάθε φορά θα διοργανώνεται εκ περιτροπής από τους συγκεκριμένους Δήμους.

Η «Γαλιλαία» ιδρύθηκε το 2010 και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο και ασθενείς με νόσο του κινητικού νευρώνα, καθώς είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα λειτουργών υγείας.

«Καλωσορίζω εκ μέρους όλων των δημάρχων των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής μία δράση που συνάδει με τον στρατηγικό μας στόχο κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου και προσέθεσε: «Απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στους συμπολίτες μας και όχι μόνο, ώστε η διοργάνωση της φιλανθρωπικής αυτής διαδημοτικής δράσης να αποτελέσει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, ότι μαζί προσφέρουμε σεβασμό και αγάπη στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο, πως μαζί τους στηρίζουμε».

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου δήλωσε: «Συμπορευόμαστε όλοι μαζί στην ”Πορεία της Γαλιλαίας”, ώστε η κοινή μας προσπάθεια να δώσει ελπίδα στους συνανθρώπους μας και δύναμη ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Τέλος, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ανέφερε στο δικό του μήνυμα: «Προσκαλούμε τους πολίτες του Δήμου μας να περπατήσουμε όλοι μαζί στη συμβολική πορεία που διοργανώνουμε οκτώ δήμοι, για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Για τον Δήμο Κρωπίας είναι μια υπερήφανη πορεία θάρρους και υποστήριξης για τους ασθενείς και τις οικογένειες τους. Επιπλέον, στηρίζουμε έμπρακτα τη μεγάλη προσπάθεια της Μητρόπολης μας, με την αφιέρωση των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Σφήττεια 2022 στη ”Γαλιλαία”».