Οικονόμου: Πότε θα γίνει η επίταξη των ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν

154

Τελεσίγραφο ότι αν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν ανταποκριθούν οι ιδιώτες γιατροί στο κάλεσμα για ενίσχυση του γιατρού θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ξεκάθαρος ότι αν οι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση για κάλυψη των αναγκών του τότε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενεργοποιηθεί η επίταξη ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν θα υπάρξει lockdown, δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς όσοι έχουν εμβολιαστεί. Υπάρχει ένα εκτεταμένο σχέδιο ελέγχων ενώ συνεχίζεται η επιτάχυνση των ρυθμών για την τρίτη δόση του εμβολιασμού.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου τα στοιχεία δείχνουν ότι 9 στους 10 ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί. Παράλληλα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη και 206 στη Θεσσαλία για ασθενείς με κορονοϊό καθώς και 150 κλίνες στη Θεσσαλονίκη και 150 στη Λάρισα για λοιπά περιστατικά ενώ στην Αττική υπάρχει συνεννόηση για διάθεση κλινών του ιδιωτικού τομέα αν υπάρξει ανάγκη.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μετά τις 22 Νοεμβρίου ο κ. Οικονόμου δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά, αρκούμενος να απαντήσει ότι σε αυτή τη φάση εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί με έμφαση στην προσπάθεια για περισσότερους .

«Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια», σημείωσε σε παρεμφερή ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης εστιάζεται στο «η κοινωνία, η οικονομία και η ζωή να λειτουργεί στο μέγιστο βαθμό κανονικότητας. Εδώ είμαστε όλη η προσοχή μας είναι εδώ και σε συνεργασία με τους επιστήμονες αξιολογούμε τη δυναμική και τα μεγέθη της πανδημίας»