ΜέΡΑ25: Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται όλο και χειρότερη και η κυβέρνηση αδιαφορεί

419

«Συνεχίζει να επελαύνει η πανδημία στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι ευρωπαϊκά και διεθνώς υποχωρεί, με την κυβέρνηση μάλιστα να προβαίνει σε “λογιστικά τερτίπια”, ώστε τα κρούσματα πλέον και οι λοιποί δείκτες της πανδημίας να καταγράφονται και να ανακοινώνονται σε εβδομαδιαία και όχι σε καθημερινή βάση», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25.

«Ταυτόχρονα», σημειώνει, «η κατάσταση στα δημόσια γίνεται όλο και χειρότερη, με τα περισσότερα από αυτά να καταρρέουν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, χωρίς τα υλικοτεχνικά μέσα και τις υποδομές, ενώ ακόμα παραμένουν χιλιάδες υγειονομικοί στην εκδικητική αναστολή της Μητσοτάκης ΑΕ».

Το ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι «για όλα αυτά η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αδιαφορούν, εστιάζοντας μόνο στην ομαλή έλευση του “τουριστικού προϊόντος” μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες που υφίστανται καθημερινά οι γιατροί και οι πολίτες».

«Το μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης να μην ενισχύσει ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, και μετά από 10 χρόνια υποχρηματοδότησης και αποψίλωσης, αναδύεται καθημερινά πλέον και χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία», τονίζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει: «Χρειάζεται έστω και τώρα να προβεί η Πολιτεία στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που δεν έγιναν ποτέ και στην άρση της αναστολής των υγειονομικών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εκτός ΕΣΥ».