Μαγιορκίνης: Σε «τροχιά» συρρίκνωσης το «κύμα» της Όμικρον

615
Μαγιορκίνης: Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να ανατραπεί η εικόνα της πανδημίας

Για την πορεία της πανδημίας, μίλησε κατά την ενημέρωση ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Σε σταθεροποίηση βρίσκεται το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των συνολικών διαγνώσεων παρουσίασε 31% μείωση. Από την άλλη πλευρά οι θάνατοι σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη παρουσίασαν αύξηση κατά 24%.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζει να υφίσταται με τάσεις όμως υποχώρησης. Το ποσοστό εισαγωγών στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε κατά 7%.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον στην χώρα βρίσκεται σε «τροχιά» συρρίκνωσης, με τα στοιχεία να είναι πιο ξεκάθαρα από την επόμενη εβδομάδα, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ αναμένεται και παρουσιάσει κάμψη.

Τέλος όπως ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το κύμα του που βρίσκεται σε εξέλιξη και οφείλεται στην μετάλλαξη Όμικρον, θα σταθεροποιηθεί, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι το αντίστοιχο της Δέλτα.