Μαγιορκίνης: Η μάσκα δεν υποκαθιστά τους εμβολιασμούς

190
Μαγιορκίνης: Έκκληση στο νεαρό πληθυσμό 18-40 ετών για τήρηση των μέτρων προστασίας

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ισοδυναμεί με την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την συμμετοχή μας σε αυτόν» δήλωσε ο κ. κατά την ενημέρωση.

Κατά 21% παρά τις αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων έχει μειωθεί ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι συνεχίζεται σταθερά η αποσυμπίεση στο ΕΣΥ.

Για τις διαγνώσεις θετικών κρουσμάτων αυτές είναι 2,5 φορές περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλα αυτά όμως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι λιγότερες από 50 την ημέρα σύμφωνα με τον καθηγητή.

Ο κ Μαγιορκίνης κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν: «Η επιστροφή στην κανονικότητα ισοδυναμεί με την επιτάχυνση του και την συμμετοχή μας σε αυτόν».

Τέλος, όσον αφορά στην χρήση μάσκας τόνισε πως κάποιος που φοράει μάσκα συμβάλλει λιγότερο στον έλεγχο της πανδημίας από έναν εμβολιασμένο. «Να μην έχουμε την εντύπωση ότι η μάσκα υποκαθιστά τον εμβολιασμό. Τίποτα δεν τον υποκαθιστά και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό».