Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «Με αύξηση κρουσμάτων πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων»

603

Σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο  διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, κ. Νίκος Καπραβέλος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο χειμώνας είναι απρόβλεπτος, «δεν ξέρουμε τι χειμώνας θα έρθει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους διασωληνωμένους. Τα αυξημένα κρούσματα  αποτυπώνουν ένα μικρό μέρος της κατάστασης, τονίζει.

«Πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία και ο ιός δείχνει τη δυναμική του με μία νέα παραλλαγή, την 5, που χτυπάει και το κατώτερο αναπνευστικό», διευκρίνισε  ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

«Ήταν μεγάλο λάθος που σταμάτησε η υποχρεωτική χρήση μάσκας» είπε και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προστασίας «για να μην πληρώσουμε σε ζωές την καλή πορεία του τουρισμού».

Για την αναχαίτιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων ο κ. Καπραβέλος πρότεινε να γίνονται έλεγχοι στα σημεία εισόδου, να εφαρμόζονται οι μάσκες υποχρεωτικά και να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την τρίτη και τέταρτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα ανήλθαν σήμερα σε 11.201 – 9.360 νέες μολύνσεις και 1.841 επαναλοιμώξεις-, ενώ ο αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 23 και οι διασωληνωμένοι τους 102.