Υπουργείο Οικονομικών: Αγορά 10 ασθενοφόρων από δωρεές στον Ειδικό Λογαριασμό

767

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην αγορά 10 ασθενοφόρων συνολικού ύψους 500.300 ευρώ, που κατέθεσαν από τον περασμένο Απρίλιο πολίτες και επιχειρήσεις στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της covid-19.

Τα ασθενοφόρα, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θα διαβιβαστούν από το ΕΚΑΒ, θα παραδοθούν από τον υπουργό Οικονομικών στον υπουργό Υγείας για την εξυπηρέτηση των αυξημένων εξαιτίας της πανδημίας αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ- Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας- θα λάβουν από δύο ασθενοφόρα η καθεμία.

Σχετική τροπολογία για την προμήθεια των ασθενοφόρων κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι «με την πρωτοβουλία αυτή, το υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύει ότι, παράλληλα με τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλέγμα μέτρων, διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία κάθε πόρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Ως υπουργός Οικονομικών, ευχαριστώ θερμά τους περισσότερους από 440 πολίτες και επιχειρήσεις που, υπό ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συνθήκες, συνέβαλαν με τις δωρεές τους στην κοινή, κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Μάχη την οποία θα καταφέρουμε να κερδίσουμε, με υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη».