Εμβολιάσμοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και με τα τρία εμβόλια για τους 25-29 ετών

223

Ενημέρωση για την πανδημία είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ανέφερε πως «στόχος» είναι να επιτευχθεί τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού.

«Θα ανοίγουν συνέχεια νέα ραντεβού»

O κ. Θεμιστοκλέους φάνηκε σίγουρο πως δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για να μειωθούν τα ραντεβού προς , επισημαίνοντας πως «ό,τι ραντεβού ανεβαίνει στην πλατφόρμα εξαφανίζεται μέσα σε ώρες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα ανοίγουν συνέχεια νέα ραντεβού.

Αναφερόμενος στα προνόμια όσων εμβολιάζονται και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει» και όταν θα υπάρξει πλήρης επάρκεια εμβολίων θα ληφθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο ίδιος τόνισε ότι με το πράσινο πιστοποιητικό μπορούν κάποιοι να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όταν έχουν πλήρως εμβολιαστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοινώσε ότι την 10η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη ανοίγει και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για τρία διαθέσιμα οι πολίτες ηλικίας 25 έως 29 ετών και μίλησε για μεγάλη πίεση στα ραντεβού σε ορισμένες περιοχές όπως η Αττική που εμφανίζει 100% πληρότητα σε ραντεβού για όλα τα εμβόλια πλην αυτού της AztraZeneca.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την πρώτη δόση έχει εμβολιαστεί το 71% όσων είναι άνω των 60 ετών, ενώ ήδη έχουν κλείσει ραντεβού το 74,3%. Ο ίδιος είπε ότι οι εμβολιασμοί σήμερα θα ξεπεράσουν τις 105.000 ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί 6,2 εκατομμύρια πολίτες, 4 εκατομμύρια με την πρώτη δόση, ποσοστό 38,1%, και 2,3 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 22,4%.

Κορονοϊός: Πόσα ανακοινώθηκαν σήμερα 7/6

Κορονοϊός: Ποιοί ασθενείς έχουν περισσότερη πιθανότητα να πεθάνουν

Κορονοϊός: Θα υπάρξει τρίτη δόση εμβολίου; 8 ερωτήσεις απαντούν στο ερώτημα