Εκστρατεία της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αιμοδοσία

338

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχει δημιουργηθεί ραδιοφωνικό μήνυμα, το οποίο σε συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς και των επτά περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταδίδεται ήδη δωρεάν.

Μέσω αυτού, οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στις εθελοντικές που υλοποιούνται καθημερινά από τα νοσοκομεία των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζει: «το μήνυμα της εκστρατείας είναι ξεκάθαρο: Δίνουμε αίμα για να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες των νοσοκομείων μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Δίνουμε αίμα γιατί νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Δίνουμε αίμα γιατί το αίμα σώζει ζωές».

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου επισήμανε ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου, οι Έλληνες απέδειξαν με την προσέλευσή τους στις αιμοδοσίες ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής και αλληλεγγύης και ότι η εθελοντική αιμοδοσία έχει αποκτήσει ισχυρά θεμέλια στους κόλπους της κοινωνίας». Ωστόσο, ανέφερε ότι η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ και ειδικά το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.