AXIS MEDICAL: Kατασκευάζει και “καθαρούς” χώρους επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης

658
Σε 16 χώρες το Ελληνικό Rapid Test Αντιγόνου της ProGnosis Biotech

Δυναμικό άνοιγμα και σε νέους τομείς στους οποίους απαιτείται υψηλή αντιβακτηριακή προστασία κάνει το τελευταίο διάστημα η ελληνική βορειοελλαδική εταιρεία AXIS MEDICAL που έχει συνδέσει το όνομά της με την κατασκευή και τοποθέτηση “ καθαρών” Κινητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει έργα τόσο εντός του χώρου της υγείας, όπως είναι η κατασκευή “ καθαρών” χειρουργικών μονάδων και χώρων ελεγχόμενης πίεσης και υγιεινής, αλλά και χώρων ανάνηψης σε νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές δομές Υγείας όπως και η φύλαξη εμβρύων. Επιπλέον, αναλαμβάνει έργα και εκτός του χώρου της Υγείας, όπως είναι η κατασκευή “ καθαρών” χώρων/εργαστηρίων στο κομμάτι της επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται μόνο εντός των ελληνικών συνόρων. Ήδη η AXIS MEDICAL έχει αναλάβει έργα σε Γερμανία, Νορβηγία, Ρωσία, Λιβύη, Αίγυπτο, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ρουμανία και Γκάνα.

Σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλες αρρυθμίες στην οικονομία και την κοινωνία, η AXIS MEDICAL, αγωνίζεται και επιμένει να επιχειρεί δυναμικά αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που γεννά η ίδια η πανδημία, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι ανάγκες για την εξασφάλιση χώρων υψηλών προδιαγραφών σε καθαρότητα και αντιβακτηριακή προστασία.

Χαρακτηριστικό δείγμα των έργων που αναλαμβάνει η AXIS MEDICAL και που έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό αποτελεί η κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) δυναμικότητας 18 κλινών που παραδόθηκε φέτος την Άνοιξη στο Νοσοκομείο “ Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης και την εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της προέδρου της Επιτροπής “ ΕΛΛΑΔΑ 2021”, Γιάννας Αγγελοπούλου, καθώς η μονάδα αποτέλεσε δωρεά του συγκεκριμένου φορέα.

“ Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και το καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό ώστε να κατασκευάζουμε χώρους που προστατεύουν στον μέγιστο βαθμό ανθρώπους και προϊόντα, από τον κίνδυνο σοβαρών και επικίνδυνων μολύνσεων”, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της AXIS MEDICAL, Γιάννης Ιωαννίδης. Όπως εξηγεί, “ αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση πάνελ ειδικής διαστρωμάτωσης (HPL Panel Lamishield) η δράση των οποίων δεν περιορίζεται στην προσωρινή αδρανοποίηση των βακτηριδίων (όπως έκαναν παλαιότερες τεχνολογίες) αλλά προσφέρει την επ΄ αόριστο συνεχή καταστροφή τους και τη μη δυνατότητα αναπαραγωγής τους. Το αποτέλεσμα είναι η εξουδετέρωση του 99,9% των βακτηριδίων, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22196:2011”.

Επιχειρηματικός τομέας στον οποίο επεκτείνει γοργά τη δραστηριότητά της η AXIS MEDICAL, είναι, όπως προαναφέρεται, η κατασκευή “ καθαρών” χώρων για την επεξεργασία και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Και μάλιστα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον κ.Ιωαννίδη, στα έργα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Η κατασκευή χειρουργικών αιθουσών στην Ινδονησία (Kepanjen).
Η ανακαίνιση χώρου ψηφιακού αγγειογράφου στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Η κατασκευή GMP εργαστηρίων γονιδιακής και κυτταρικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στην Αθήνα.
Η κατασκευή εργαστηρίων και χώρων εμβρυομεταφοράς του κέντρου Embryolad Fertility Clinic στη Θεσσαλονίκη.
Η ανακατασκευή αιμοδυναμικών εργαστηρίων, καρδιολογικής μονάδας, Μ.Ε.Θ. και εργαστηρίων της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ της Θεσσαλονίκης
Η κατασκευή ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Αυτό το διάστημα ολοκληρώθηκε ένα καινοτόμο project που αφορά στην κατασκευή εργαστηρίων με πιστοποίηση κατά το πρότυπο GMP (Good Manufacturing Practices) σε Μονάδα Παραγωγής Φαρμακευτικής Κάνναβης, στη Βόρεια Μακεδονία (Οχρίδα).
Στο μεταξύ, στο κομμάτι της φαρμακευτικής κάνναβης, η AXIS MEDICAL τρέχουν αυτή την περίοδο και άλλα τρία projects (κάποια είναι σε πρώιμο στάδιο, κάποια σε προχωρημένο), το ένα εκ των οποίων αναπτύσσεται στα Σκόπια και τα άλλα δύο στην Ελλάδα (Πελοπόννησο και Θεσσαλία).

“ Έχοντας αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία γύρω από τη χρήση αντιβακτηριακών υλικών στην κατασκευή θαλάμων σε σταθερές κτιριακές δομές αλλά και σε κινητές μονάδες υγείας, μπορούμε σήμερα να δώσουμε λύση και στις πιο απαιτητικές ανάγκες που μπορεί να έχει ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας σε θέματα αντιβακτηριακής προστασίας και γενικότερα στην ανάγκη διασφάλισης καθαρών χώρων”, σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας AXIS MEDICAL, Γιάννης Ιωαννίδης.

“ Με δεδομένο τα προβλήματα που άφησε πίσω της η δεκαετής οικονομική κρίση και τα νέα που προκάλεσε η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση, εμείς στην AXIS MEDICAL δεσμευτήκαμε να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και πήραμε την απόφαση να “ πάμε κόντρα στον καιρό” και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που γέννησε η ίδια η κρίση”, τονίζει ο κ.Ιωαννίδης.