Δ. Γιαννακόπουλος: Στη φαρμακοβιομηχανία δουλεύουμε για 1 και 2% λιγότερο από το σούπερ μάρκετ

287
Δ. Γιαννακόπουλος: Στη φαρμακοβιομηχανία δουλεύουμε για 1 και 2% λιγότερο από το σούπερ μάρκετ

Ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία την περίοδο των μνημονίων, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Τόνισε δε οτι  η ΒΙΑΝΕΞ θα είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που το 2020 θα σπάσει το φράγμα των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το αν και κατά πόσο είναι παρεξηγημένος ο χώρος του φαρμάκου, ο κ. Γιαννακόπουλος απάντησε:
«Αρνητική δημοσιότητα… Θα σας πω είναι πάρα πολλά τα προβλήματα της φαρμακοβιομηχανίας, μας έχουνε βάλει clawback, μας έχουν βάλει rebate αυτή τη στιγμή έχουμε το κράτος ως μεγαλομέτοχο της εταιρείας μας.

Από το 100% το 55 – 60% γυρίζει στο κράτος μέσα από τα αντίμετρα τα οποία σας είπα. Και αν κάποιος προσθέσει και την εφορία φτάνουμε να δίνουμε το 90% της κερδοφορίας πίσω στο κράτος».
Όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ «κάποτε στη φαρμακοβιομηχανία μπορούσε να υπάρχει ένα ποσοστό κέρδος της τάξεως του 25%, πλέον δουλεύουμε για 1 και 2% λιγότερο από το σούπερ μάρκετ».

Πάντως αναφερόμενος ειδικά στη ΒΙΑΝΕΞ τόνισε ότι για την εταιρεία το 2020 θα είναι μια χρονιά ρεκόρ: «Ανέφερα και νωρίτερα έχουμε υποστεί μειώσεις τιμών αλλεπάλληλες όλα αυτά τα χρόνια, όλα αυτά τα αντίμετρα, η χρονιά ρεκόρ της «ΒΙΑΝΕΞ» ήταν το 2009 όπου είχαμε φτάσει να έχουμε 380 εκατομμύρια ευρώ πωλήσεις, το 2017-18 ήταν η χειρότερη χρονιά είχαμε φτάσει το 212 εκατ., φέτος το 2019 κλείσαμε με 303 εκατομμύρια και ελπίζω πως, όπως όλα δείχνουν, το 2020 θα είμαστε πρώτη ελληνική εταιρεία που θα σπάσει το φράγμα των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα είμαστε πραγματικά απόλυτα ικανοποιημένοι και πιστεύουμε ότι τα καλύτερα έρχονται».