Ποιά η λέξη που λέτε καθημερινά και σαμποτάρετε το αδυνάτισμα σας

1187

Προσπαθείτε να χάσετε κιλά και κάνετε εδώ και καιρό διατροφή; Έχετε χάσει κάπου στα 5 κιλά και κάπου εκεί σταματάτε να χάνετε βάρος και λέτε «εν θα χάσω άλλο;»

Αυτό το δεν που λέτε διαρκώς στο ότι δεν θα αδυνατίσετε άλλο είναι αυτό που σύμφωνα με το διατροφολόγο και personal trainer, Jay Nixon, να πιάσετε τον στόχο σας.

Στο βιβλίο του, The Overweight Mind, ο Nixon υποστηρίζει ότι μόνο το 20% της επιτυχημένης απώλειας βάρους εξαρτάται από τη διατροφή και τη γυμναστική. Το υπόλοιπο 80% αφορά τον ψυχολογικό παράγοντα, δηλαδή το πόσο πιστεύεις αυτό που κάνεις. «Η ουσιαστική αλλαγή στη νοοτροπία είναι το κλειδί για να έχετε αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο», τονίζει.

Νομίζεις ότι είναι εύκολο; Ναι σίγουρα είναι δύσκολο να πείσεις τον εαυτό σου να φάει εκείνη τη σαλάτα για μεσημεριανό, ενώ ο διπλανός συνάδελφος τρώει με θράσος δίπλα σου νουντλς, αλλά σκέψου πόση προσπάθεια θέλει να δεις το ίδιο νούμερο με χθες στη ζυγαριά και απλά να φύγεις (τονίζουμε χωρίς να κλάψεις) λες και δεν έγινε τίποτα. Ευτυχώς, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Νίξον υπάρχει ελπίδα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τη λέξη «δεν» από το λεξιλόγιό μας και πιο συγκεκριμένα όταν αυτή προηγείται των λέξεων «θέλω», «μπορώ» και «πρόκειται να».

«Αυτή η λέξη αναστέλλει ό,τι έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση και γίνεται ένα με την ψυχολογία σας σε βαθμό που παύετε να συνειδητοποιείτε πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε». Ισχύει δεν ισχύει, εμείς ένα πράγμα ξέρουμε: Η αρνητική ενέργεια δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Οπότε ας βάλουμε το πιο λαμπερό χαμόγελό μας την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουμε να στριμωχτούμε στο παλιό μας τζιν και αν ακόμα η προσπάθειά μας πέσει στο κενό (να σημειωθεί ότι και εδώ αποφύγαμε το δεν), να πούμε απλά πως «θέλουμε, μπορούμε και πρόκειται σίγουρα να τα καταφέρουμε».

Olive Magazine