ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Yπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικών και ιατρών

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι σκόπιμος μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης. Στον ιατρικό τομέα, επίσης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να εμβολιαστούν εάν έρχονται τακτικά σε επαφή με ασθενούντες από τον .

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτών τάσσεται ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι. Yπέρ του εμβολιασμού μόνο των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς τάσσεται ο γενετιστής και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν. Διαφωνεί με αμφότερους ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι σκόπιμος μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης. Στον ιατρικό τομέα, επίσης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να εμβολιαστούν εάν έρχονται τακτικά σε επαφή με ασθενούντες από τον κορονοϊό για να προστατευθούν οι ίδιοι, για να προστατεύσουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των νοσοκομείων», δήλωσε o πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ο αντίλογος προήλθε από τον αρμόδιο για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ: «Απορρίπτω έναν τέτοιο υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πάντα τονίζαμε ότι δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Οι πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν το λόγο τους, διαφορετικά θα χάσουν κάθε αξιοπιστία. Επιπλέον, μια τέτοια υποχρέωση δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν ούτως ή άλλως», δήλωσε στον ίδιο Δημοσιογραφικό Όμιλο.

Προηγουμένως, ο ειδικός για θέματα γενετικής του ανθρώπου και μέλος της γερμανικής Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν είχε ταχθεί με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post υπέρ του εμβολιασμού των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αλλά όχι και υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

 

Newsroom

Recent Posts

Παγκόσμια ανησυχία: «Θα περάσουμε κι άλλη πανδημία κατά τη διάρκεια της ζωής μας»

Ο κόσμος έχει ήδη λάβει προειδοποιήσεις για μία νέα πανδημία, η οποία θα έρθει «στη…

1 μήνα ago

Ιλαρά: Ανησυχία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Φόβοι για μαζική εξάπλωση

Ραγδαία αύξηση κατέγραψαν τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου του 2023 σύμφωνα…

3 μήνες ago

Κορονοϊός – Γρίπη – RSV: Έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία, 61 θάνατοι – Ήρθε και στην Ελλάδα η υπο-παραλλαγή JN1

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και…

5 μήνες ago

ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε το επιδημικό κύμα της γρίπης – Αύξηση και στις εισαγωγές λόγω κορονοϊού

Αυξητική τάση παρουσιάζουν οι γριπώδεις συνδρομές ανεξαρτήτως παθογόνου, ιδίως στις ηλικίες 15-64 ετών, σύμφωνα με…

5 μήνες ago

«Το κοξάκι σχετίζεται με μυοκαρδίτιδες και αυτό είναι που μας φοβίζει» – Διευκρινίσεις για τον ιό από τον Μαγιορκίνη

Για τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα πνευμονίας στα παιδιά στην Κίνα, αλλά και τον ιό…

5 μήνες ago

ΠΟΥ: Ο κορονοϊός εξακολουθεί να αποτελεί απειλή

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να συνιστά «απειλή» για όλο τον κόσμο, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός…

6 μήνες ago

This website uses cookies.