Το «στίγμα» της παχυσαρκίας επηρεάζει την πρόληψη και διαχείριση της νόσου

0
Το «στίγμα» της παχυσαρκίας στην ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία, εκτός από την επαγγελματική και κοινωνική λειτουργικότητα των ανθρώπων επηρεάζει ουσιαστικά τις πρακτικές πρόληψης...

Η νέα «Πυξίδα Φαγητού» – Τι πρέπει να ξέρετε

0
Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων σημαντική συμβολή είχε μια Ελληνίδα διατροφολόγος, δημιούργησαν ένα νέο - πιθανώς το πιο ολοκληρωμένο και επιστημονικό μέχρι σήμερα...
Biogen - Αλτσχάιμερ: Αίτημα έγκρισης για φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ

Έρευνα: Οι ηλικιωμένοι ανά τον κόσμο έχουν πιο φιλοκοινωνική συμπεριφορά απ’ότι οι νέοι

Η μελέτη δείχνει πως οι γηραιότεροι συνήθως νοιάζονται περισσότερο για τους άλλους, είναι λιγότερο εγωκεντρικοί και πιο γενναιόδωροι από τους νεότερους, αν κι έχουν...

Μπορεί το φαγητό να προκαλέσει πόνους στο στομάχι; Τι έδειξαν έρευνες

0
Η μελέτη, με επικεφαλής τη δρα Έσθερ Κολομίερ των πανεπιστημίων KU Λουβέν (Βέλγιο) και Γκέτεμποργκ (Σουηδία), η οποία βασίστηκε σε διαδικτυακή δειγματοληπτική έρευνα σε...

Έρευνα: Πώς θα χάσετε βάρος αν καταναλώνετε καθημερινά 3-4 φλιτζάνια καφέ

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως Παγκόσμια ημέρα καφέ. Ιδιαίτερη αγάπη σε αυτό το ρόφημα δείχνουν οι Έλληνες και το καταναλώνουν...
Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με εξωσωματική από γυναίκα με παραγωγή ενός μόνο ωαρίου

Μελέτη: Πώς ο θηλασμός προστατεύει από τον «παιδικό» διαβήτη

Νέα μελέτη που πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής μία Ελληνίδα, έδειξε πως ο θηλασμός ενός μωρού μειώνει τον κίνδυνο αυτό να εμφανίζει διαβήτη τύπου...

Σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από την πανδημία

0
Αυξημένα συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα και μειωμένη κοινωνική συμπεριφορά είναι ανάμεσα στις επιπτώσεις που είχε η πανδημία του κορονοϊού σε παιδιά και...
Τι είναι η συναισθηματική υπερφαγία - Πώς θα το διαχειριστείτε

Μελέτη: Μπορούν τα λιπαρά των γαλακτοκομικών να αυξήσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο;

Χαράς ευαγγέλια για όσους θέλουν να τρώνε πολλά γαλακτοκομικά ακόμη και με πλήρη λιπαρά. Οι άνθρωποι που κάνουν διατροφή πλούσια σε λιπαρά γαλακτοκομικών προϊόντων,...
Πόσα μέλη της οικογένειάς τους μολύνουν ασθενείς με κορονοϊό σύμφωνα με μελέτη

Κορονοϊός: Πώς η διατροφή παίζει ρόλο στην προστασία από τον ιό

Νέα μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Gut, δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να αποτελέσει σύμμαχό μας έναντι του κορονοϊού Ο εμβολιασμός, η χρήση μάσκας και...

Η «μπλε επανάσταση» στη διατροφή: Τι θα τρώει η ανθρωπότητα έως το 2050

Η λεγόμενη «μπλε διατροφική επανάσταση» μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού διεθνώς, καθώς και στη μείωση του περιβαλλοντικού «αποτυπώματος» του παγκόσμιου διατροφικού...