Τι δεν πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

Όσοι καταναλώνουν συχνά πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού), καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, δείχνoυν δύο νέες μεγάλες επιστημονικές έρευνες,...

Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν...

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει πάνω από τις μισές μεταδοτικές ασθένειες στη Γη

Οι διάφοροι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν χειροτερεύσει πάνω από τις μισές (ποσοστό 58%) των ανθρώπινων μεταδιδόμενων ασθενειών, εκτιμά μία νέα αμερικανο-σουηδική...

Πώς θα προστατέψουμε την υγεία μας εν μέσω καύσωνα

Είναι όλο και πιο συχνοί, όλο και πιο έντονοι, όλο και πιο μεγάλοι σε διάρκεια. Συμβαίνουν, πλέον, ταυτόχρονα σε διαφορετικές και μακρινές μεταξύ τους...
Έχεις αυτό το φρούτο στην διατροφή σου; Αν ναι δεν θα γεράσεις ποτέ

Η μεσογειακή διατροφή «το τέλειο φάρμακο για υγεία και μακροζωία»

Ως το τέλειο φάρμακο για υγεία και μακροζωία χαρακτήρισε τη μεσογειακή διατροφή η Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας και Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου RMIT της...

Τη 15η Νοεμβρίου, ο κόσμος θα μετρά 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους

Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους περί τη 15η Νοεμβρίου, σύμφωνα με πρόβλεψη του τμήματος οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του...
Σε ποιό βαθμό είναι ωφέλιμο το τρέξιμο κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τα ευεργετικά οφέλη της κίνησης για ασθενείς με νόσο πάρκινσον

Η κίνηση είναι ζωή για τους ασθενείς με νόσο πάρκινσον και σκλήρυνση κατά πλάκας και σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών, όσο περισσότερο κινούνται, ακόμα και...

Οι άνθρωποι ευθύνονται για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες

Ο πρώτος παγκόσμιος χάρτης των χρόνιων πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες και στους ωκεανούς του πλανήτη, τον οποίο ανέπτυξαν Κινέζοι και Αμερικανοί επιστήμονες, αποκαλύπτει ότι το...

Έρευνα: Τι κίνδυνο έχουν όσοι πίνουν ένα αναψυκτικό την ημέρα

0
Όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό ή άλλο ρόφημα με ζάχαρη τη μέρα, έχουν 78% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, σε σύγκριση με όσους πίνουν...

Έρευνα: Σε τι θερμοκρασίες αναπτύσσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος θερμοκρασίες «καύσωνα»

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν σε μερικές βαθιές περιοχές του εγκεφάλου, όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. Ενώ η θερμοκρασία στο σώμα των...