Υγιεινή διατροφή στο σχολείο: Τι πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό διαιτολόγιο των μαθητών

ΕΟΔΥ – Τροφική δηλητηρίαση: Οδηγίες προστασίας από τη συχνότερη καλοκαιρινή απειλή

0
Η τροφική δηλητηρίαση είναι πολύ συνηθισμένη το καλοκαίρι και ένα συνηθισμένο απρόοπτο των διακοπών. Οι καιρικές συνθήκες οδηγούν τα τρόφιμα σε…μικρότερο χρόνο ζωής ενώ...

Ασπαρτάμη, αλόη και καρκίνος: Πόσο επικίνδυνες είναι – Τι σημαίνει η κατάταξη του ΠΟΥ

0
Κύμα ανησυχίας προκάλεσε η προαναγγελία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι θα επικαιροποιήσει την αξιολόγηση της ασπαρτάμης ως ουσίας με πιθανή καρκινογόνο δράση στον άνθρωπο. Σύμφωνα...

Πού βοηθάει η μεσογειακή διατροφή

0
Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε τροφές, όπως τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα...

Ποιά τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

0
Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, έχουν συνδεθεί κατά πολύ με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου – Ποιά είναι και πώς αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Η συχνή...

Υγιεινή διατροφή: Πόσο ωφελεί τη μνήμη και πώς επηρεάζει τους ηλικιωμένους

0
Υγιεινή Διατροφή και Μνήμη: Πως συνδέονται μεταξύ τους και πως ωφελούνται οι ηλικιωμένοι Η μνήμη μειώνεται συνεχώς μετά από μια ηλικία, αλλά οι άνθρωποι, όπως...

Δείτε πώς προσέχουμε την καρδιά μας στις γιορτές

0
Η περίοδος των γιορτών και ειδικά των Χριστουγέννων, συνδυάζεται, για τους περισσότερους, με χαλαρή διάθεση, ευκαιρία για συναντήσεις με την οικογένεια και φίλους, και...

Πώς μειώνεται ο κίνδυνος απώλειας μνήμης των ηλικιωμένων

0
Πιο αναλυτικά, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που τρώνε ή πίνουν πράγματα που περιέχουν αντιοξειδωτικές φλαβονόλες, όπως φρούτα, λαχανικά, τσάι και κρασί, εμφανίζουν βραδύτερη απώλεια μνήμης,...

Το μητρικό γάλα αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών

0
«Το μητρικό γάλα αποτελεί το χρυσό πρότυπο για τη διατροφή των βρεφών, επειδή είναι μοναδικά προσαρμοσμένο στο να καλύπτει τις ανάγκες τους», επισημαίνει η...

Τι δεν πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

Όσοι καταναλώνουν συχνά πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού), καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, δείχνoυν δύο νέες μεγάλες επιστημονικές έρευνες,...

Μικρότερος ο κίνδυνος θανάτου για όσους πίνουν πολύ μαύρο τσάι

Η κατανάλωση μαύρου τσαγιού συνδέεται με μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν...